Регистрация

Нарязани броколи с чесън и овче сирене

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
674
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 голяма глава броколи, накъсана на малки розички, а стъблото нарязано на парчета от по 1 см

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч.л. едросмлян червен пипер, лют

2 с.л. пилешки бульон

1/2 ч настъргано овче сирене

Сол

 

Начин на приготвяне:

Сгорещете зехтина в малка тенджера на умерен огън. Добавете чесъна и задушете, докато омекне, около 1 минута. Добавете лютия пипер, стъблата броколи и 1 супена лъжица пилешки бульон. Покрийте и варете, докато броколите почти омекнат, около 5-7 минути; добавете малко повече бульон, ако е необходимо, за да не залепват. Добавете розичките и останалата супена лъжица бульон; покрийте и варете, докато омекнат, около 5 минути, като тиганът се разклаща от време на време, така че броколите да се сготвят равномерно. Прехвърлете броколите в топла купа за сервиране; поръсват се със сирене и сол на вкус. Разбъркайте отново. Поднесете.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта