Регистрация

Морковен пудинг с компот от плодове

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
650
Оцени рецептата

За пудинга:

3/4 ч соево мляко

1/4 ч царевично нишесте

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч кленов сироп

1 1/2 ч настъргани моркови

3 ч натрошен стар пълнозърнест хляб

2 ч.л. прясно настърган джинджифил

2 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

3/4 ч стафиди

1/3 ч смлени орехи

За компота:

1 портокал, обелен и нарязан

1 ябълка, белена, почистена в сърцевината и нарязана на кубчета

1/2 ч сушени кайсии, нарязани

1 ч вода

1/2 ч замразен концентрат за сок от ананас

2 ч.л. настърган пресен джинджифил

За крема:

1/2 ч сурово кашу

1/3 ч вода

1/3 ч кленов сироп

1 ч.л. ванилия

 

За пудинга:

Загрейте фурната до 180ºС.

Смесете соевото мляко, царевичното нишесте и бакпулвера. Смесете с другите съставки за пудинга и се изсипва в правоъгълна тавичка. Покрийте с фолио и печете 1 - 1 1/4 часа. Оставете да изстине в продължение на 30 минути и нарежете на 8 квадрата. За компота: Смесете всички съставки в тенджера и варете на слаб огън 30 до 40 минути, като се разбърква от време на време, докато кайсиите омекнат и се оформи лек сироп. За крема: Разбийте на крем всички съставки в блендер. При поднасяне: Изсипете около 1/4 ч компот над една порция пудинг; покрийте с малко крем.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта