Регистрация

Много вкусен ягодов пай

Автор:
Ivko
|
Дата:
23 Aug
|
Видяна:
491
Оцени рецептата

1 готов блат за пай, изпечен, 23 см

1 1/2 кг пресни ягоди

1 1/2 ч захар

1/3 ч царевично нишесте

1/2 чаша вода

3 ч бита сметана

 

Нарежете 2 ч ягоди. В тенджера, смесете захарта и царевичното нишесте. Бавно се добавя водата и се разбърква до гладкост. Добавете нарязаните ягоди. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и започне да ври. Охлажда се в хладилник за около 1/2 час. Изсипете около 3/4 от сместа в блата. Покрийте с цели ягоди в сироп. Изсипете останалия сироп върху ягодите. Охладете до втвърдяване, около 3 часа. Намажете със сметана и поднесете.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта