Регистрация

Мексиканско чили със свинско

Автор:
lazova
|
Дата:
15 Jul
|
Видяна:
605
Оцени рецептата

1,3 кг свинска плешка, нарязана на малки кубчета

1/2 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сол

3 ч пилешки бульон

2 скилидки чесън, счукан

4 ч шарен боб, сварен, отцеден

8 с.л. червено чили, леко люто, смляно

 

Разтопете мазнината от месото в тенджера на умерен огън. Сложете кубчетата месо и запържете равномерно от всички страни. Добавете солта и чесъна и се разбърква, докато се смесят. Махнете от огъня и прибавете чилито и ригана, така че месото да се покрие равномерно с подправките. Добавете малко количество от бульона и разбъркайте добре. Върнете на огъня, добавете още малко бульон и се разбърква. Продължете да добавяте бульон, малко по малко, като се разбърква, докато чилито е гладко, а след това намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за около 1 час. Опитайте на вкус и коригирайте подправките, като добавите смляно люто чили. Сервирайте чилито с купа прясно сварен шарен боб отстрани.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта