Регистрация

Мексиканска лазаня

Автор:
marto
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
745
Оцени рецептата

680 г телешка кайма

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

1 консерва пържен боб

16 кори лазаня, сварени и отцедени

2 ч.л. риган

1 ч.л. смлян кимион

3/4 ч.л. чесън на прах

2 1/2 ч салца + ½ ч

1 1/2 ч настъргано сирене

1 1/2 ч настърган чедър

2 ч заквасена сметана

3/4 ч нарязан зелен лук

1 малка консерва черни маслини - нарязани

1-2 ч сирене, натрошено

1/2 - 1 ч.л. сол

 

Запържете каймата и отцедете добре. Добавете лука и продължете да готвите, докато лукът е прозрачен. Отстранете от огъня. Добавете боба, салцата, ригана, кимиона и чесъна на прах. Сложете 4 листа кори лазаня на дъното на леко намаслена правоъгълна тавичка. Смесете 1 1/2 ч сирене с 1 1/2 ч пармезан. Разпределете 1/3 от месната смес върху лазанята и покрийте с 1 ч от сместа със сиренето. Продължете слоевете, като завършите с лазаня. Покрийте тавата с фолио и се пече на 180 градуса за 1 час. Комбинирайте заквасената сметана, лука, маслините, солта, 1/2 от останалото сирене и 1/2 чаша салца. Махнете съда от фурната и покрийте със сместа със заквасена сметана. Поръсете с останалото сирене и върнете във фурната, без да покривате; печете в продължение на 15 - 20 минути или докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта