Регистрация

Маслени карамелени бонбони

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
1026
Оцени рецептата

2 1/4 ч захар

1 ч.л. сол

1/2 ч вода

1 1/4 ч масло (2 1/2 бучки)

1 1/2 ч бадеми, препечени, нарязани

1 ч ситно нарязани орехи, разделени

1 ч.л. екстракт от ром

115 г полусладък шоколад, натрошен на парчета

 

Намаслете плитка тава и заделете. Смесете захарта, солта, водата и маслото в 3-литрова тенджера. Кипнете на умерен огън. Добавете 3/4 чаша бадеми и варете, като се разбърква непрекъснато до достигане на температура от 150-155 градуса. Отстранете от огъня. Добавете останалите 3/4 чаша бадеми, 1/2 чаша орехи и екстракта от ром и разбъркайте само до смесване. Изсипете много бързо в приготвения съд. Разпределете равномерно по дъното и стените. Сложете шоколада отгоре и изчакайте да се разтопи. Намажете равномерно върху карамела. Поръсете с останалите орехи. Охладете и натрошете на парчета.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта