Регистрация

Мариновани свински ребърца

Автор:
marcheva
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
703
Оцени рецептата

2 парчета свински ребърца

8 сушени люти чушлета

3/4 ч гореща вода

1/2 ч кетчуп

2 скилидки чесън

1/2 ч ябълков оцет

3 с.л. кафява захар

2 ч.л. сол

3 с.л. текила

1/2 ч зехтин

1/2 ч.л. кимион

1/8 ч.л. бахар

 

В голяма тенджера, смесете ребърцата с вода, така че да ги покрие, оставете да заври и оставете да къкри, като отстранявате пяната от повърхността за около 50 мин. Отцедете и подсушете.

През това време смесете в блендер лютите чушки, водата, кетчупа, чесъна, оцета, кафявата захар, солта, текилата, зехтина, кимиона и бахара на пюре. В плитка тава, покрийте ребрата щедро с част от чили соса, като запазите останалия сос в малка купа, покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за поне 8 часа или за една нощ.

Оставете ребрата да престоят на стайна температура в продължение на 1 час и ги сложете върху сгорещена и намаслена скара за около 6 мин. от всяка страна или до готовност. Сложете заделения чили сос в малка тенджера и сгорещете за 3 мин. Поднесете с ребрата.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта