Регистрация

Малиново-бадемов пай

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
488
Оцени рецептата

1 готов блат за пай

1/4 ч конфитюр от ягоди

1/2 ч масло, меко

2/3 ч захар

2 яйца

2/3 ч брашно

1/4 ч.л. сол

червен или зелен оцветител за храна

За глазурата: 2 с.л. масло, меко

1 1/2 ч пудра захар

2 с.л. течна сметана или мляко

1 ч.л. бадемов екстракт

 

За тестото: Подгответе блата според указанията на опаковката. Поставете в кръгла тавичка за пай. Намажете с малиновия конфитюр. Разбийте на крем маслото и захарта. Добавете яйцата и разбийте до побеляване. Добавете смесеното брашното със солта и се разбърква много добре. Разделете тестото наполовина. Оцветете едната половина в зелено, а другата в розово. Капнете по лъжица от всяка смес последователно над слоя с конфитюр. Чукнете съда върху тезгяха, за да се разпредели сместа равномерно. Пече се на 180С във фурната за 35-40 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Охлажда се напълно. Разбийте съставките за глазурата до гладкост, като добавяте достатъчно пудра захар, така че да се получи паста. Намажете пая, след като се е охладил.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта