Малиново-бадемов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за пай
1/4 ч конфитюр от ягоди
1/2 ч масло, меко
2/3 ч захар
2 яйца
2/3 ч брашно
1/4 ч.л. сол
червен или зелен оцветител за храна
За глазурата: 2 с.л. масло, меко
1 1/2 ч пудра захар
2 с.л. течна сметана или мляко
1 ч.л. бадемов екстракт
За тестото: Подгответе блата според указанията на опаковката. Поставете в кръгла тавичка за пай. Намажете с малиновия конфитюр. Разбийте на крем маслото и захарта. Добавете яйцата и разбийте до побеляване. Добавете смесеното брашното със солта и се разбърква много добре. Разделете тестото наполовина. Оцветете едната половина в зелено, а другата в розово. Капнете по лъжица от всяка смес последователно над слоя с конфитюр. Чукнете съда върху тезгяха, за да се разпредели сместа равномерно. Пече се на 180С във фурната за 35-40 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Охлажда се напълно. Разбийте съставките за глазурата до гладкост, като добавяте достатъчно пудра захар, така че да се получи паста. Намажете пая, след като се е охладил.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ