Регистрация

Люти пилешки тортили

Автор:
Благослава
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
662
Оцени рецептата

4 пилешки гърди, половинки, обезкостени, без кожа, нарязани на 1 см ленти

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

1 голяма скилидка чесън, счукан

450 г нахут, консерва, отцеден

1 средно голяма тиква, обелена и тънко нарязана на филийки

1 средно голяма зелена чушка, нарязана на тънки ленти

1 средно голяма червена чушка, нарязана на тънки ленти

2 с.л. италиански подправки

2 с.л. лют сос

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. сок, лимонов

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. смлян черен пипер

4 брашнени тортили, топли

Салца

Чедър

 

Сгорещете мазнината на умерен огън. Добавете пилешкото, лука и чесъна. Запържете, като се обръща, за около 5 минути, докато пилето е кафяво от всички страни. Добавете нахута, тиквата, чушките, подправката, лютия сос, чилито на прах, лимоновия сок, червения пипер и черния пипер. Гответе в продължение на 10 минути или докато зеленчуците поомекнат. Поставете около 1/2 чаша месо в центъра на всяка тортия. Навийте на руло и подредете в чиния. Украсете със салца и сирене.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта