Регистрация

Любимите ми курабийки с меласа

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
05 Dec
|
Видяна:
625
Оцени рецептата

1 ч захар

1 ч мазнина

1 ч тъмна меласа, плюс

3 с.л. тъмна меласа

3/4 ч топла вода

1 яйце

3 ч.л. сода за хляб, прибавени към водата

1 ч.л. сол

2 ч.л. джинджифил, счукан

2 ч.л. канела

1 ч.л. зърна карамфил

 

Разбийте на крем захарта и мазнината, добавете меласата, след това с водата, яйцето и останалите съставки. Добавя се достатъчно брашно, докато се получи меко тесто. Охладете за няколко часа или за през нощта. Разточете и изрежете кръгове с желаната големина. Пече се на 200 градуса във фурната за 8 минути или до готовност. Поръсете със захар.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта