Лодчици от ананас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За салатата:
4 1/2 ч вода
680 г скариди
1 голям ананас
1 средно голям портокал
1 средно голям грейпфрут
1 средно голямо авокадо
Сокът на 1 лайм
За дресинга:
1/2 ч зехтин
2 с.л. бяло вино
2 с.л. сок от лайм
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. мед
Кипнете водата. Добавете скаридите и оставете да заври. Намалете огъня и гответе на слаб огън в продължение на 3 - 5 минути. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Охладете. Обелете и почистете скаридите. Разполовете ананаса по дължина. Издълбайте плода, като оставите около 1 см в черупките. Нарежете ананаса на хапки. Заделете 1 ч ананас. Обелете и нарежете портокала и грейпфрута и ги смесете с ананаса и скаридите. Покрийте и оставете в хладилника до сервиране. Преди да сервирате, обелете и нарежете авокадото на кубчета; поръсва се с лимонов сок, за да се избегне промяна на цвета. Смесете авокадото и сместа със скариди и изсипете в черупките от ананас. Полейте с дресинга преди сервиране. За дресинга: Смесете всички съставки в контейнера на електрически миксер; смесете хубаво. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ