Лимонови бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
3/4 ч масло, меко
1/2 ч мазнина
1 1/2 ч захар
1 яйце
1 ч.л. лимонов екстракт
В купа смесете брашното, бакпулвера и солта; заделете. В голяма купа, разбийте на крем мазнината и маслото. Добавете захарта и разбийте до побеляване, след което добавете яйцето и екстракта. С миксер на ниска скорост, постепенно добавете брашното, като разбивате само до смесване. Обърнете тестото върху лист от найлоново фолио, покрийте с друг лист, изравнете на диск и се охлажда докато се втвърди, 15 до 30 минути. Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете около половината от тестото върху равна повърхност, леко поръсена с брашно. Поръсете тестото леко с допълнително брашно и разточете до около 0,5 см дебелина. Изрежете бисквитки и сложете върху леко намазана, застлана с фолио тава. Печете в продължение на 7 - 9 минути. Оставете да се охладят напълно в съда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ