Регистрация

Лимонов пай с двоен блат

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
597
Оцени рецептата

Два блата за пай

За пълнежа:

1 1/4 ч захар

2 с.л. брашно

1/8 ч.л. сол

1/2 ч вода

1/4 ч масло или маргарин, разтопено

3 яйца

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1 лимон, обелен и нарязан на филийки

 

В малка купа, комбинирайте всички съставки за пълнежа, с изключение на обелените лимонови резенчета. Разбийте, докато са добре смесени. Добавете лимоновите парченца. Изсипете в тавичка за пай с диаметър 20 см, в която сте поставили едната част от тестото. Разточете останалото тесто. Направете прорези, за да излиза парата и навлажнете ръба на долното тесто в тавичката. Покрийте плънката с разточеното тесто. Сгънете горния ръб под долния и притиснете, за да се запечатат. Навийте краищата. Печете на 200С в продължение на 30 - 35 минути или до златисто кафяво. Охлажда се добре преди сервиране.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта