Лесни бонбони с ядки и какао
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
200 г орехи (може кашу, бадеми или лешници)
1 с.л. какао на прах - неподсладено
3 с.л. кафява захар
1 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. царевично брашно или нишесте
1 с.л. сусамов тахан или фъстъчено масло
ванилова есенция, 1/2 ампула ванилия или 1 пакет ванилова захар
40 г масло
Начин на приготвяне:
В купата на чопъра сложете ядките, захарта, какаото, кокосовите стърготини и царевичното брашно. Смелете на прах.
Разтопете маслото на водна баня. Прехвърлете пасираните сухи съставки в купа, залейте с маслото, добавете ванилията и тахана (или фъстъченото масло). Разбъркайте много добре. Трябва да се получи гъста смес. Приберете в хладилника за 1 час.
Извадете от хладилника след като "тестото" се е стегнало и с мокри ръце оформяйте бонбони като гребвате от сместа и въртите между дланите си.
Редете в хартиени формички за бонбони или в поднос. Дръжте в хладиник до момента на поднасянето.
Забележка: Ако тестото стане прекалено гъсто, добавете още разтопено масло или 1-2 с.л. вода.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ