Регистрация

Кростини с рачешко

Автор:
yasen
|
Дата:
07 Sep
|
Видяна:
647
Оцени рецептата

1 кг презрезли домати

1 1/2 ч стар хляб, накъсан

1/4 ч наситнен пресен босилек

1 с.л. прясна мащерка - нарязана

Сол и черен пипер на вкус

225 г рачешко месо, накъсано

2 с.л. зехтин + 1/4 ч

Сокът и кората на 1 лимон

1 ч.л. едросмлян червен пипер

2 стръка зелен лук, нарязани на тънки филийки

4 филийки препечен хляб

 

Разбийте доматите в блендер. Добавете хляба, босилека и мащерката и подправете щедро със сол и черен пипер. Оставете да престои на хладно място. В купа смесете месото от раци, 2 с.л. зехтин, сока и кората от 1 лимон, червения пипер и лука и подправете леко със сол. Разделете охладената доматена супа в 4 купички. Сложете по 1 филийка в центъра на всяка. Подредете рачешката смес върху всяка филийка и поднесете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта