Кленово-ябълкови бисквитки с овесени ядки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За бисквитките:
2 1/2 ч брашно
1 ч овесени ядки
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смлян карамфил
2 ч.л. настъргана лимонова кора
1 ч кафява захар
3/4 ч масло, меко
1 голямо яйце
1/2 ч неподсладено ябълково пюре
1/2 ч кленов сироп
1 ч ябълки, обелени и фино нарязани
1 ч касис
За топинга:
1/2 ч овесени ядки
2 с.л. кафява захар
За бисквитките:
Загрейте фурната до 150 градуса.
В средно голяма купа смесете брашното, овесените ядки, солта, содата, канелата, карамфила и кората. Разбийте хубаво с телена бъркалка и заделете. Разбийте на крем захарта и маслото в купа с миксер. Добавете яйцата, ябълковото пюре и кленовия сироп. Разбийте на умерена скорост с електрически миксер до гладкост. Добавете брашнената смес, пресните ябълки и касиса. Смесват се на ниска скорост, докато се комбинират. Не разбивайте прекалено дълго. (Тестото ще бъде меко.) Капнете по пълни супени лъжици в ненамазана тавичка на 5 см една от друга. За топинга: Смесете овесените ядки и кафявата захар. Поръсете бисквитките със сместа. Печете още 25 мин. или докато тестото стане златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ