Регистрация

Кесадила с пилешко и ананас

Автор:
george
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
829
Оцени рецептата

2 пилешки гърди - обезкостени и без кожата

1/2 ч соев сос с ниско съдържание на натрий

2 супени лъжици джинджифил - нарязан

2 скилидки чесън - едро нарязани

1 супена лъжица зехтин

1/4 ч кашкавал - настърган

1/4 ч бяло сирене - настъргано

1 стрък зелен лук - едро нарязан

1/2 зрял ананас - обелен и почистен в сърцевината - нарязан на филийки от по 2.5 см

1 1/2 супени лъжици магданоз - едро нарязан

3 супени лъжици пресен лимонов сок

1/4 средни глави червен лук - ситно нарязано

1/2 люто чушле – без семена и нарязано фино

2 супени лъжици зехтин

Сол и прясно смлян бял пипер

2 супени лъжици червен лук - ситно нарязан

2 скилидки чесън - ситно нарязан

2 супени лъжици сос хойсин

3 супени лъжици оцет от оризово вино

1 супена лъжица сусамово олио

1/2 ч зехтин

Сол и прясно смлян бял пипер

 

1. Поставете соевия сос, джинджифила и чесъна в тенджера и оставете да заври. Махнете от огъня и оставете за половин час.

2. Поставете пилешките гърди в плитка тавичка и ги залейте с маринатата. Покрийте и поставете в хладилника да се маринова най-малко 4 часа или за през нощта.

3. Подправете пилето със сол и черен пипер на вкус. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън, докато започне да пуши.

4. Поставете пилето в тигана и сотирайте за 5 минути или до златисто кафяво от всички страни.

5. Намалете огъня до умерен, обърнете пилето отново и продължете готвенето докато пилето е почти готово, около 4 минути.

6. Оставете месото да преседи в продължение на 1 минута и нарежете на парчета по диагонал.

7. Загрейте фурната до 220С. Сложете две тортили в ненамаслена тавичка.

8. Разстелете половината сирене и кашкавал, зеления лук и нарязаното пилешко върху две тортили.

9. Сложете едната тортия върху другата.

10. Печете 8-12 минути или докато сиренето се разтопи.

11.Нарежете на четвъртинки и поднесете горещо, гарнирано със салца.

На салцата:

1. Загрейте грила на висока степен, докато започне да пуши. Препечете ананаса за 2-3 минути от всяка страна, докато леко покафенее.

2. Свалете от скарата и нарежете на средни кубчета.

3. Добавете кориандъра, лайма, лука, чушлето и зехтина.

4. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Нека преседи най-малко 1/2 час.

За винегрета:

1. Поставете лука, чесъна, соса хойсин и оцета в блендер и смесете до гладкост.

2. С работещ мотор, бавно добавете сусамовото олио и зехтина, капка по капка в началото, докато емулгира.

3. Подправете със сол и бял пипер на вкус.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous26-06-2025
equilibrando Sistemas de ajuste: fundamental para el rendimiento fluido y productivo de las máquinas. En el ámbito de la innovación actual, donde la efectividad y la confiabilidad del dispositivo son de suma relevancia, los equipos de equilibrado desempeñan un rol crucial. Estos sistemas adaptados están creados para ajustar y fijar partes dinámicas, ya sea en dispositivos industrial, automóviles de traslado o incluso en dispositivos caseros. Para los técnicos en conservación de equipos y los técnicos, utilizar con aparatos de equilibrado es crucial para garantizar el funcionamiento uniforme y fiable de cualquier sistema giratorio. Gracias a estas soluciones avanzadas modernas, es posible limitar significativamente las oscilaciones, el sonido y la esfuerzo sobre los soportes, prolongando la tiempo de servicio de partes costosos. También significativo es el rol que desempeñan los dispositivos de balanceo en la soporte al usuario. El asistencia experto y el conservación regular aplicando estos dispositivos permiten proporcionar servicios de alta estándar, incrementando la agrado de los clientes. Para los propietarios de empresas, la inversión en unidades de equilibrado y detectores puede ser esencial para incrementar la rendimiento y desempeño de sus aparatos. Esto es sobre todo trascendental para los dueños de negocios que manejan medianas y intermedias organizaciones, donde cada detalle cuenta. Asimismo, los equipos de equilibrado tienen una amplia utilización en el campo de la protección y el gestión de excelencia. Habilitan localizar eventuales errores, evitando reparaciones costosas y daños a los sistemas. Más aún, los datos obtenidos de estos equipos pueden utilizarse para perfeccionar métodos y mejorar la exposición en buscadores de consulta. Las campos de aplicación de los equipos de equilibrado cubren diversas industrias, desde la elaboración de vehículos de dos ruedas hasta el supervisión ecológico. No interesa si se considera de grandes producciones productivas o modestos talleres de uso personal, los equipos de ajuste son indispensables para garantizar un operación óptimo y sin riesgo de fallos.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта