Карамелено-орехови сладки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
400 г подсладено кондензирано мляко
340 г карамел, нарошен
2 1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
10 с.л. масло - меко
2/3 ч захар
1 яйце
1 ч.л. ванилия
1/3 ч орехи, нарязани
Загрейте фурната до 180С.
Намажете с масло правоъгълна тавичка.
Постелете с фолио. Загрейте кондензираното мляко и карамела на слаб огън, като се разбърква, докато се разтопи. Добавете брашното, содата и солта. Разбийте маслото и захарта на крем. Прибавете яйцето и ванилията и отново разбийте. Добавете брашнената смес, докато тестото се събере заедно. Заделете 1/2 чаша тесто. Притиснете оставащото тестото на дъното и 1 см от стените на подготвената тава. Изсипете карамеления крем върху тестото. Натрошете останалото тесто отгоре. Поръсете с орехите. Пече се, докато тестото е златисто кафяво, 30 - 35 минути. Охлажда се. С помощта на фолиото, извадете сладкиша от тавата и нарежете на квадрати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ