Регистрация

Карамелено-орехови сладки

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
13 Oct
|
Видяна:
511
Оцени рецептата

400 г подсладено кондензирано мляко

340 г карамел, нарошен

2 1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

10 с.л. масло - меко

2/3 ч захар

1 яйце

1 ч.л. ванилия

1/3 ч орехи, нарязани

 

Загрейте фурната до 180С.

Намажете с масло правоъгълна тавичка.

Постелете с фолио. Загрейте кондензираното мляко и карамела на слаб огън, като се разбърква, докато се разтопи. Добавете брашното, содата и солта. Разбийте маслото и захарта на крем. Прибавете яйцето и ванилията и отново разбийте. Добавете брашнената смес, докато тестото се събере заедно. Заделете 1/2 чаша тесто. Притиснете оставащото тестото на дъното и 1 см от стените на подготвената тава. Изсипете карамеления крем върху тестото. Натрошете останалото тесто отгоре. Поръсете с орехите. Пече се, докато тестото е златисто кафяво, 30 - 35 минути. Охлажда се. С помощта на фолиото, извадете сладкиша от тавата и нарежете на квадрати.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта