Карамелени костенурки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
24 карамелени бонбона
2 с.л. бита сметана
72 орехови половинки
2/3 ч полу-сладък шоколад, натрошен
Смесете карамела и сметаната и сгорещете на водна баня с гореща вода, като се разбърква, докато сместа е гладка. Оставете да се поохлади. Поставете ореховите половини върху леко намазана тава в групи от по три, разположени така, че едната орехова половина да е в позицията на главата на костенурка, докато другите две половини да са в позицията на краката на костенурката от всяка страна. Внимателно изсипете разтопения карамел върху всяка група от три орехови половини, като оставите краищата да се показват леко. Оставете да се втвърди. Разтопете натрошения шоколад над гореща вода, като се разбърква, до гладкост. Оставете да се поохлади. Изсипете разтопения шоколад над карамеления топинг върху ореховите половини, като внимавате да не покриете главите и краката на костенурките. Оставете да се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ