Регистрация

Какаово малинови сърчица

Автор:
петя добрева
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
558
Оцени рецептата

2/3 ч брашно

2/3 ч какао

1/2 ч.л. сол

5 яйца, разделени

1/2 ч.л. винен камък

1 1/2 ч захар, разделени

2/3 ч вода

1 ч.л. ванилия

пудра захар

За малиновия сос:

1 п.к. малини, замразен; 425 г в лек сироп

1 с.л. царевично нишесте

За шоколадовия сироп:

1 1/4 ч захар

3/4 ч какао

1 ч вода

1 ч.л. ванилия

За украса:

Малини

Пресни ментови листа

 

Намажете с мазнина правоъгълна тавичка. Покрийте с восъчна хартия или пергаментова хартия. Заделете. Пресейте брашното, какаото и солта; заделете. В малка купа разбийте на пяна белтъците с винения камък. Постепенно добавете 1/2 чаша захар, по 1 супена лъжица в даден момент, и разбийте на сняг; заделете. В голяма купа разбийте жълтъците и останалата захар при висока скорост, докато сместа е с лимонов цвят, около 6 минути. Добавете водата и ванилията. Пресейте сухите съставки върху жълтъчната смес и разбийте внимателно. Смесете с белтъците. Изсипете равномерно в подготвения съд за печене. Печете на 190 градуса за 12 - 15 мин. или докато отскача на допир в центъра. Охлажда се в съда. Обърнете в чиния и обелете хартията. С нож за бисквитки с формата на сърце, изрежете сърчица, като оставяте възможно най-малко пространство между тях. Пресейте пудрата захар над сърцата; подредете в чинии за сервиране. Изсипете малиновия и шоколадовия сос около сърцата и гарнирайте с пресни малини и листа от мента.

За малиновия сос: Размразете 1 п.к. малини в лек сироп; поставете в блендер. Покрийте и пюрирайте до гладкост. Прецедете, за да премахнете семената. Прехвърлете пюрето в малка тенджера; разбъркайте с 1 супена лъжица царевично нишесте и варете на умерен огън, докато се сгъсти и избистри, като се разбърква често. Прехвърля се в голяма купа и се покрива с найлоново фолио. Сложете в хладилника.

За шоколадовия сироп:

В тенджера, смесете захарта и какаото. Постепенно прибавете 1 чаша вода. Гответе на умерен огън, като се бърка често, докато сместа заври. Намалете огъня и варете на слаб за 4 минути, докато леко се сгъсти. Оставете да изстине; прибавете 1 ч.л. ванилия.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта