Какаово малинови сърчица
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
2/3 ч брашно
2/3 ч какао
1/2 ч.л. сол
5 яйца, разделени
1/2 ч.л. винен камък
1 1/2 ч захар, разделени
2/3 ч вода
1 ч.л. ванилия
пудра захар
За малиновия сос:
1 п.к. малини, замразен; 425 г в лек сироп
1 с.л. царевично нишесте
За шоколадовия сироп:
1 1/4 ч захар
3/4 ч какао
1 ч вода
1 ч.л. ванилия
За украса:
Малини
Пресни ментови листа
Намажете с мазнина правоъгълна тавичка. Покрийте с восъчна хартия или пергаментова хартия. Заделете. Пресейте брашното, какаото и солта; заделете. В малка купа разбийте на пяна белтъците с винения камък. Постепенно добавете 1/2 чаша захар, по 1 супена лъжица в даден момент, и разбийте на сняг; заделете. В голяма купа разбийте жълтъците и останалата захар при висока скорост, докато сместа е с лимонов цвят, около 6 минути. Добавете водата и ванилията. Пресейте сухите съставки върху жълтъчната смес и разбийте внимателно. Смесете с белтъците. Изсипете равномерно в подготвения съд за печене. Печете на 190 градуса за 12 - 15 мин. или докато отскача на допир в центъра. Охлажда се в съда. Обърнете в чиния и обелете хартията. С нож за бисквитки с формата на сърце, изрежете сърчица, като оставяте възможно най-малко пространство между тях. Пресейте пудрата захар над сърцата; подредете в чинии за сервиране. Изсипете малиновия и шоколадовия сос около сърцата и гарнирайте с пресни малини и листа от мента.
За малиновия сос: Размразете 1 п.к. малини в лек сироп; поставете в блендер. Покрийте и пюрирайте до гладкост. Прецедете, за да премахнете семената. Прехвърлете пюрето в малка тенджера; разбъркайте с 1 супена лъжица царевично нишесте и варете на умерен огън, докато се сгъсти и избистри, като се разбърква често. Прехвърля се в голяма купа и се покрива с найлоново фолио. Сложете в хладилника.
За шоколадовия сироп:
В тенджера, смесете захарта и какаото. Постепенно прибавете 1 чаша вода. Гответе на умерен огън, като се бърка често, докато сместа заври. Намалете огъня и варете на слаб за 4 минути, докато леко се сгъсти. Оставете да изстине; прибавете 1 ч.л. ванилия.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ