Какаово малинови сърчица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2/3 ч брашно
2/3 ч какао
1/2 ч.л. сол
5 яйца, разделени
1/2 ч.л. винен камък
1 1/2 ч захар, разделени
2/3 ч вода
1 ч.л. ванилия
пудра захар
За малиновия сос:
1 п.к. малини, замразен; 425 г в лек сироп
1 с.л. царевично нишесте
За шоколадовия сироп:
1 1/4 ч захар
3/4 ч какао
1 ч вода
1 ч.л. ванилия
За украса:
Малини
Пресни ментови листа
Намажете с мазнина правоъгълна тавичка. Покрийте с восъчна хартия или пергаментова хартия. Заделете. Пресейте брашното, какаото и солта; заделете. В малка купа разбийте на пяна белтъците с винения камък. Постепенно добавете 1/2 чаша захар, по 1 супена лъжица в даден момент, и разбийте на сняг; заделете. В голяма купа разбийте жълтъците и останалата захар при висока скорост, докато сместа е с лимонов цвят, около 6 минути. Добавете водата и ванилията. Пресейте сухите съставки върху жълтъчната смес и разбийте внимателно. Смесете с белтъците. Изсипете равномерно в подготвения съд за печене. Печете на 190 градуса за 12 - 15 мин. или докато отскача на допир в центъра. Охлажда се в съда. Обърнете в чиния и обелете хартията. С нож за бисквитки с формата на сърце, изрежете сърчица, като оставяте възможно най-малко пространство между тях. Пресейте пудрата захар над сърцата; подредете в чинии за сервиране. Изсипете малиновия и шоколадовия сос около сърцата и гарнирайте с пресни малини и листа от мента.
За малиновия сос: Размразете 1 п.к. малини в лек сироп; поставете в блендер. Покрийте и пюрирайте до гладкост. Прецедете, за да премахнете семената. Прехвърлете пюрето в малка тенджера; разбъркайте с 1 супена лъжица царевично нишесте и варете на умерен огън, докато се сгъсти и избистри, като се разбърква често. Прехвърля се в голяма купа и се покрива с найлоново фолио. Сложете в хладилника.
За шоколадовия сироп:
В тенджера, смесете захарта и какаото. Постепенно прибавете 1 чаша вода. Гответе на умерен огън, като се бърка често, докато сместа заври. Намалете огъня и варете на слаб за 4 минути, докато леко се сгъсти. Оставете да изстине; прибавете 1 ч.л. ванилия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ