Регистрация

Индонезийска салата с пикантен фъстъчен дресинг

Автор:
ivanka
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
624
Оцени рецептата

За салатата:

3 с.л. олио

Сол на вкус

450 г твърдо тофу, нарязано на малки кубчета

2 малки картофа; сварени, нарязани на хапки

225 г пресен спанак, почистен, задушен, отцеден и нарязан

1/2 малка зелка, нарязана ситно и задушена

225 г пресни соеви кълнове, измити и отцедени

За дресинга:

4 скилидки чесън

1/4 ч печени фъстъци

5 ч.л. светъл соев сос

3 с.л. сок от лайм или лимонов сок

4 ч.л. кафява захар

1/4 ч.л. лют пипер

2 с.л. вода

 

Загрейте олиото и солта в тиган на умерен огън. Добавете тофуто на малки партиди и запържете леко, докато леко покафенее и от двете страни, около 5 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Подредете смес от тофуто, картофите, спанака и зелето в отделни чинии за сервиране. Смесете съставките за дресинга до гладкост. Полейте салатата и поднесете.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта