Индонезийска салата с пикантен фъстъчен дресинг
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За салатата:
3 с.л. олио
Сол на вкус
450 г твърдо тофу, нарязано на малки кубчета
2 малки картофа; сварени, нарязани на хапки
225 г пресен спанак, почистен, задушен, отцеден и нарязан
1/2 малка зелка, нарязана ситно и задушена
225 г пресни соеви кълнове, измити и отцедени
За дресинга:
4 скилидки чесън
1/4 ч печени фъстъци
5 ч.л. светъл соев сос
3 с.л. сок от лайм или лимонов сок
4 ч.л. кафява захар
1/4 ч.л. лют пипер
2 с.л. вода
Загрейте олиото и солта в тиган на умерен огън. Добавете тофуто на малки партиди и запържете леко, докато леко покафенее и от двете страни, около 5 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Подредете смес от тофуто, картофите, спанака и зелето в отделни чинии за сервиране. Смесете съставките за дресинга до гладкост. Полейте салатата и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ