Регистрация

Зеленчукова салата с фъстъчен сос

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
22 Jul
|
Видяна:
624
Оцени рецептата

2 моркова, фино нарязани на филийки

2 средно големи картофа, нарязани на филийки

1 ч зеле, нарязано

2 ч соеви кълнове

1 с.л. зехтин

1 ч тофу, нарязано на кубчета от по 3 см

1 ч краставици, нарязани на филийки

2 средно големи домата, нарязани на филийки

1 стрък зелен лук

За соса:

1 с.л. зехтин

1 скилидка чесън, счукан

1 малка глава лук, настърган

1 зелено чили, ситно нарязано

1/2 ч фъстъчено масло

1 с.л. лимонов сок или оцет

1/2 ч кокосова паста, разтворена в

1/2 ч вода

Сол

 

Бланширайте морковите и картофите в продължение на 5 минути. След това бланширайте зелето, кълновете и краставицата за 1-2 минути. Отцедете зеленчуците и ги оставете да се охладят. Сгорещете 1 супена лъжица олио в уок или тиган и запържете тофуто в продължение на 3-5 минути, като обръщате от време на време, докато стане златисто от всички страни. Подредете задушените зеленчуци на слоеве в намазан с олио поднос: първо картофите, след това кълновете, морковите и краставиците. Сложете доматите и тофуто отгоре. За соса, загрейте олиото в уок или голям тиган. Запържете чесъна, лука и чилито, като разбърквате в продължение на 2-3 минути. Добавете фъстъченото масло, лимоновия сок или оцета и кокосовото мляко и оставете да къкри за 2-3 минути. При поднасяне, изсипете лютия сос върху зеленчуците и гарнирайте със зелен лук и филийки лук.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта