Зеленчукова салата с фъстъчен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 моркова, фино нарязани на филийки
2 средно големи картофа, нарязани на филийки
1 ч зеле, нарязано
2 ч соеви кълнове
1 с.л. зехтин
1 ч тофу, нарязано на кубчета от по 3 см
1 ч краставици, нарязани на филийки
2 средно големи домата, нарязани на филийки
1 стрък зелен лук
За соса:
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, счукан
1 малка глава лук, настърган
1 зелено чили, ситно нарязано
1/2 ч фъстъчено масло
1 с.л. лимонов сок или оцет
1/2 ч кокосова паста, разтворена в
1/2 ч вода
Сол
Бланширайте морковите и картофите в продължение на 5 минути. След това бланширайте зелето, кълновете и краставицата за 1-2 минути. Отцедете зеленчуците и ги оставете да се охладят. Сгорещете 1 супена лъжица олио в уок или тиган и запържете тофуто в продължение на 3-5 минути, като обръщате от време на време, докато стане златисто от всички страни. Подредете задушените зеленчуци на слоеве в намазан с олио поднос: първо картофите, след това кълновете, морковите и краставиците. Сложете доматите и тофуто отгоре. За соса, загрейте олиото в уок или голям тиган. Запържете чесъна, лука и чилито, като разбърквате в продължение на 2-3 минути. Добавете фъстъченото масло, лимоновия сок или оцета и кокосовото мляко и оставете да къкри за 2-3 минути. При поднасяне, изсипете лютия сос върху зеленчуците и гарнирайте със зелен лук и филийки лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ