Регистрация

Зелена салата със скариди, царевица и джинджифил

Автор:
desislavva
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
722
Оцени рецептата

За джинджифиловия дресинг:

3 с.л. майонеза

3 с.л. бял винен оцет

1 с.л. вода или портокалов сок

3 с.л. зехтин

5 см парче джинджифил, обелен и нарязан на тънки ленти

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

1 голям кочан царевица, само зърната

1 с.л. зехтин

24 големи скариди, белени и почистени

7 ч микс от зелени салати, накъсани на хапки

2 с.л. пресен зелен лук или див лук

 

За дресинга:

Смесете майонезата в малка купа с оцета и водата или портокаловия сок. Смесете със зехтина на бавна, тънка струя. Притиснете всяко парче джинджифил в преса за чесън и натиснете върху малка чаша, така че да се получат около 2 супени лъжици сок. Добавете сока от джинджифил към дресинга на вкус. Поръсете със сол и пипер. Сварете царевицата в тенджера с вряща вода за 5 минути и отцедете. Поставете малък тиган на умерен огън и намажете с тънък слой зехтин. Добавете скаридите и гответе, докато порозовеят, общо около 2 минути, като обърнете с клещи веднъж. При поднасяне, смесете царевицата и салатата в голяма купа. Внимателно смесете с достатъчно дресинг, така че да се покрие леко. Сложете салатата на купчинка в 4-6 чинии за сервиране. Смесете скаридите с няколко супени лъжици от оставащия дресинг. Подредете ги върху салатата. Поръсете със зелен лук. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта