Зелена салата със скариди, царевица и джинджифил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За джинджифиловия дресинг:
3 с.л. майонеза
3 с.л. бял винен оцет
1 с.л. вода или портокалов сок
3 с.л. зехтин
5 см парче джинджифил, обелен и нарязан на тънки ленти
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1 голям кочан царевица, само зърната
1 с.л. зехтин
24 големи скариди, белени и почистени
7 ч микс от зелени салати, накъсани на хапки
2 с.л. пресен зелен лук или див лук
За дресинга:
Смесете майонезата в малка купа с оцета и водата или портокаловия сок. Смесете със зехтина на бавна, тънка струя. Притиснете всяко парче джинджифил в преса за чесън и натиснете върху малка чаша, така че да се получат около 2 супени лъжици сок. Добавете сока от джинджифил към дресинга на вкус. Поръсете със сол и пипер. Сварете царевицата в тенджера с вряща вода за 5 минути и отцедете. Поставете малък тиган на умерен огън и намажете с тънък слой зехтин. Добавете скаридите и гответе, докато порозовеят, общо около 2 минути, като обърнете с клещи веднъж. При поднасяне, смесете царевицата и салатата в голяма купа. Внимателно смесете с достатъчно дресинг, така че да се покрие леко. Сложете салатата на купчинка в 4-6 чинии за сервиране. Смесете скаридите с няколко супени лъжици от оставащия дресинг. Подредете ги върху салатата. Поръсете със зелен лук. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ