Регистрация

Зелена салата с круши и винегрет с лешници

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
612
Оцени рецептата

3 кг смесени зелени салати (белгийска цикория, маруля, листа синап, спанак, лапад и т.н.), изплакнати и накъсани на хапки

2 средно големи червени или зелени круши, почистени в сърцевината и тънко нарязани

Сол

Пипер

За винегрета:

1/3 ч нарязани лешници

2 с.л. зехтин

1 ч.л. фино настъргана лимонова кора

3 с.л. лимонов сок

3 с.л. вода

1/2 ч.л. захар

 

В голяма купа смесете зелените салати и крушите. Добавете дресинга и сол и черен пипер на вкус; разбъркайте. За винегрета: Задушете лешниците в олиото на слаб огън до златисто, като разбърквате, за 5-8 мин. Охлажда се. Добавете настърганата лимонова кора, лимоновия сок, водата и захарта.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта