Здравословни сладки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г полусладък шоколад, натрошен
1/3 ч масло или маргарин, меко
1 ч овесени ядки
1/4 ч пшеничен зародиш
1/3 ч сухо мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол, по желание
1/2 ч орехи, нарязани фино
2 яйца
1/4 ч кафява захар
2 с.л. захар
1 ч.л. ванилия
На водна баня или в малка тенджера на много слаб огън, разтопете шоколадовите парченца и маслото или маргарина. Свалете тенджерата от огъня и сместа се разбърква, докато е гладка. Заделете. В средно голяма купа смесете овесените ядки, пшеничния зародиш, сухото мляко, бакпулвера, солта и ядките. Заделете. В голяма купа смесете яйцата с кафявата и бяла захар и ванилията, докато сместа е гъста. Добавете сместа с разтопения шоколад. Прибавете сместа с овесените ядки, докато се обединят. Изсипете в намазана с масло квадратна тавичка. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 до 25 минути или докато отгоре покафенее, но клечка за зъби, поставена в центъра на тавата излиза леко влажна. Поставете тавата върху решетка, за да се охлади напълно, преди да нарежете на квадрати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ