Регистрация

Енчилада с картофи

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
905
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

450 г картофи, обелени и нарязани на кубчета

1 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. кимион, семена

2 малки домата, обелени и нарязани на кубчета

2 стръка зелен лук, нарязан на тънки филийки

1 1/2 с.л. доматен сос

1 2/3 ч кашкавал, настърган

1 яйце

1 с.л. фино нарязан пресен кориандър

1 с.л. счукано люто чушле

Щипка лют червен пипер

зехтин

8 царевични тортили

За енчилада соса:

2 с.л. зехтин

1 1/2 глава лук, едро нарязан

5 големи скилидки чесън, нарязан на кубчета

1 1/2 ч.л. кимион, семена

1 1/2 ч.л. чили на прах

1 1/2 ч.л. сушен риган, натрошен

1/4 ч.л. смляна канела

1 1/2 ч консервиран енчилада сос

3/4 ч доматен сос

1 с.л. пресен лимонов сок

Щипка лют червен пипер

За топинга:

170 г сирене фета, натрошено

Заквасена сметана

Наситнен зелен лук

 

Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган на силен огън. Добавете картофите и гответе, докато станат златисти, като се разбърква от време на време, около 8 минути. Намалете огъня до слаб. Добавете чилито на прах и кимиона и гответе 2 минути. Добавете доматите, нарязания зелен лук и доматения сос. Покрийте и гответе, докато картофите омекнат, около 6 минути. Добавете 1/3 ч кашкавал, яйцето, кориандъра и лютото чушле и се разбърква, докато кашкавалът се разтопи. Поръсете със сол и лют пипер. Намажете голям тиган с олио и сложете на умерен огън. Добавете една тортия и запържете, докато омекне, по 30 секунди на страна. Покрийте тортията с 1/3 чаша от пълнежа и навийте на руло. Сложете със затворения край надолу в тавичката. Покрийте и оставете в хладилника.

За енчилада соса:

Загрейте 2 с.л. зехтин в голям тиган на силен огън. Добавете лука и чесъна и гответе 5 минути. Прибавете семената кимион, чилито на прах, сушения риган и канелата на прах и гответе 1 минута. Добавете енчилада соса и доматения сос и варете на слаб огън за 2 мин. Прибавете пресния лимонов сок. Поръсете със сол и лют пипер на вкус. Покрийте и оставете в хладилника.

За топинга:

Загрейте фурната до 225 градуса.

Изсипете енчилада соса върху енчиладата в тавичката. Поръсете с фетата и останалия кашкавал. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете до сгорещяване, около 30 мин. Поднесете със заквасена сметана и зелен лук.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта