Регистрация

Дяволски стек

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
08 Sep
|
Видяна:
660
Оцени рецептата

1,3 кг телешки стек с дебелина 1 см

2 с.л. семена синап

1/2 ч.л. сол или на вкус

1/4 ч.л. пипер

2 с.л. олио (или колкото е необходимо)

280 г гъби от буркан, нарязани

1 с.л. сос Уорчестър

1/2 ч сухо червено вино

 

Нарежете месото на малки парчета. Изтънете с чукче за месо до желаната дебелина. Смесете синапа и подправките и оваляйте месото от двете страни в сместа. Сгорещете олиото в тиган. Изпържете по няколко парчета наведнъж от 1 до 1 1/2 минути от всяка страна, до златисто кафяво. Дръжте на топло. Отцедете гъбите, запазвайки течността. Добавете течността и соса Уорчестър при пържолите. Оставете да къкри, като остъргвате съда. Добавете гъбите и виното при течността и сгорещете. Може да се сгъсти с брашно или царевично нишесте, ако желаете. Поднесете върху месото.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта