Домашен фондан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 ч захар
1 ч мляко
1 ч сметана
4 с.л. маргарин или масло
1/2 ч.л. калиев битартарат
Смесете маслото, захарта, млякото, сметаната и калиевия битартарат в тенджера. Разбърква се, докато захарта се навлажни хубаво. Поставете на силен огън. Оставете да заври, покрийте и оставете за 2-3 минути. Махнете капака и поставете термометър за сладкиши във врящата смес. Вари се без да се разбърква. Избършете всички кристали от стените на съда. Варете до точно 113 градуса. Незабавно изсипете върху мраморна плоча. Изчакайте да се охлади достатъчно, за да можете да оформите бонбони с ръце. Увийте в целофан и оставете за един или два дни, преди да използвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ