Регистрация

Домашен фондан

Автор:
blazheva
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
2182
Оцени рецептата

5 ч захар

1 ч мляко

1 ч сметана

4 с.л. маргарин или масло

1/2 ч.л. калиев битартарат

 

Смесете маслото, захарта, млякото, сметаната и калиевия битартарат в тенджера. Разбърква се, докато захарта се навлажни хубаво. Поставете на силен огън. Оставете да заври, покрийте и оставете за 2-3 минути. Махнете капака и поставете термометър за сладкиши във врящата смес. Вари се без да се разбърква. Избършете всички кристали от стените на съда. Варете до точно 113 градуса. Незабавно изсипете върху мраморна плоча. Изчакайте да се охлади достатъчно, за да можете да оформите бонбони с ръце. Увийте в целофан и оставете за един или два дни, преди да използвате.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта