Джинджифилови курабийки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Захар
2 1/4 ч брашно
3/4 ч зехтин
1/4 ч тъмна меласа
1/4 ч кленов сироп
2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смлян кардамон
1/4 ч.л. сол
1 голямо яйце
В купа, смесете 1/2 ч брашно, захарта и останалите съставки. С миксер на ниска скорост, разбийте съставките, докато са добре смесени, като понякога остъргвате купата с гумена шпатула.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Поставете две супени лъжици захар върху восъчна хартия. Оформете 1/4 чаша от тестото на топка; оваляйте в захарта, така че да се покрие равномерно. Направете общо 10 такива топки. Подредете ги на 5 см разстояние една от друга в ненамаслена тавичка. Печете 15 минути. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ