Регистрация

Джинджифилови курабийки

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
491
Оцени рецептата

Захар

2 1/4 ч брашно

3/4 ч зехтин

1/4 ч тъмна меласа

1/4 ч кленов сироп

2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смлян кардамон

1/4 ч.л. сол

1 голямо яйце

 

В купа, смесете 1/2 ч брашно, захарта и останалите съставки. С миксер на ниска скорост, разбийте съставките, докато са добре смесени, като понякога остъргвате купата с гумена шпатула.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Поставете две супени лъжици захар върху восъчна хартия. Оформете 1/4 чаша от тестото на топка; оваляйте в захарта, така че да се покрие равномерно. Направете общо 10 такива топки. Подредете ги на 5 см разстояние една от друга в ненамаслена тавичка. Печете 15 минути. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта