Регистрация

Джинджифилови бисквитки с меласа и канела

Автор:
violeta
|
Дата:
08 Jun
|
Видяна:
499
Оцени рецептата

2 ч мазнина

3 ч захар

3 яйца

3/4 ч меласа

6 ч брашно

2 с.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

2 с.л. смлян джинджифил

1 с.л. смляна канела

 

В купа, разбийте на крем маслото и захарта. Разбийте с яйцето и меласата; заделете. В средно голяма купа смесете сухите съставки. Постепенно добавете сместа с брашно при яйцата и разбъркайте, докато се получи гладка смес. Разделете тестото на 4 парчета. Оформете всяко парче на руло. Увийте във восъчна хартия или найлоново фолио. Поставете във фризер контейнер с плътно затварящ се капак или увийте херметически във фолио. Съхранявайте във фризера. Използвайте в рамките на 6 месеца. За да направите бисквитките: Размразете леко руло тесто. Загрейте фурната до 180ºС. Нарежете на тънки филийки. Нарежете всяка питка на 4 парчета. Оформете всяко топка. Оваляйте всяка топка захар. Поставете топките в ненамазана тава на около 3-4 см една от друга. Печете около 8 - 10 минути. Извадете от тавата и охладете върху решетка.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта