Джинджифилови бисквитки с меласа и канела
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч мазнина
3 ч захар
3 яйца
3/4 ч меласа
6 ч брашно
2 с.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
2 с.л. смлян джинджифил
1 с.л. смляна канела
В купа, разбийте на крем маслото и захарта. Разбийте с яйцето и меласата; заделете. В средно голяма купа смесете сухите съставки. Постепенно добавете сместа с брашно при яйцата и разбъркайте, докато се получи гладка смес. Разделете тестото на 4 парчета. Оформете всяко парче на руло. Увийте във восъчна хартия или найлоново фолио. Поставете във фризер контейнер с плътно затварящ се капак или увийте херметически във фолио. Съхранявайте във фризера. Използвайте в рамките на 6 месеца. За да направите бисквитките: Размразете леко руло тесто. Загрейте фурната до 180ºС. Нарежете на тънки филийки. Нарежете всяка питка на 4 парчета. Оформете всяко топка. Оваляйте всяка топка захар. Поставете топките в ненамазана тава на около 3-4 см една от друга. Печете около 8 - 10 минути. Извадете от тавата и охладете върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ