Регистрация

Гръцка салата с хайвер

Автор:
george
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
1106
Оцени рецептата

2 филийки пълнозърнест пшеничен хляб, без кората

2 с.л. мляко

225 г пушенa риба треска с хайвер

6 с.л. зехтин

2 с.л. лимонов сок

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч сметана за разбиване, плюс

2 с.л. сметана

2 с.л. магданоз, нарязан фино

Пипер на вкус

Червен пипер

Черна маслина; за украса

 

Поставете хляба в плитка чиния, поръсва се с млякото и се оставя да кисне. С помощта на лъжица или нож, да се изгребете хайвера от кожата на треската в кухненски робот или пасатор. Добавете зехтина, лимоновия сок, чесъна и хляба и пюрирайте, докато сместа е гладка. Разбийте сметаната. Изсипете сместа с хайвера в купа и обединете със сметаната и магданоза. Поръсете с пипер. Изсипете в чиния и поръсете с червен пипер и няколко маслини. Сервирайте с хляб.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта