Регистрация

Бурито със свинско и чили

Автор:
radito
|
Дата:
05 Mar
|
Видяна:
1286
Оцени рецептата

1,3 кг свинско, нетлъсто, нарязано на кубчета от по 1 см

680 г лук, нарязан на кубчета

225 г зелена чушка, нарязана на кубчета

1/2 връзка кориандър, нарязан

2 домата, нарязани

1 ч.л. чесън на прах

1 с.л. сол

1/2 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. черен пипер

2 дафинови листа

1 люта чушка, нарязана

450 г мексикански доматчета физалис

Сокът на 1/2 лимон

1/2 ч царевично нишесте, разтворено в

1 ч вода

12 брашнени тортили

настърган кашкавал

настърган чедър

 

Поставете месото в тенджера. Добавете 3 л вода и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, за около 35 минути. Отцедете водата. Добавете лука, чушките, кориандъра, доматите, чесъна на прах, солта, кимиона, карамфила, пипера, дафиновите листа и чилито при месото и оставете да къкри. Обелете шушулките на физалиса и кипнете в тенджерка с 1 л вида до омекване - около 15 мин. Отцедете водата. Намачкайте плодчетата физалис и ги добавете при месото; оставете да къкри, като разбърквате постоянно 15 минути. Добавете лимоновия сок. Разбъркайте сместа с царевично нишесте, след това я прибавете при месото и оставете да къкри още 15 минути, като се разбърква непрекъснато. Загрейте тортилите внимателно, докато омекнат. Сложете по 1/2 чаша от месната смес във всяка тортия. Прегънете отстрани и навийте на руло. Поръсете щедро с кашкавал и сложете да се изпече под грила на фурната, докато кашкавалът се разтопи. 





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта