Регистрация

Брюкселско зеле с балсамов оцет

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
844
Оцени рецептата

680 г прясно брюкселско зеле

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, обелен и нарязан на филийки

1 средно голяма глава жълт лук, обелен

1/4 ч балсамов оцет

2 с.л. масло

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Отрежете стъблата и отстранете всички отпуснати листа от брюкселското зеле. Бланширайте в кипяща вода, колкото да ги покрие за около 5 минути. Отцедете и изплакнете със студена вода, за да спрете готвенето. Загрейте голям тиган и добавете зехтина, чесъна и лука. Задушете за няколко минути, докато лукът поомекне. Добавете бланшираното и отцедено брюкселско зеле. Задушете за няколко минути, докато брюкселското зеле се сготви. Добавете оцета и разбъркайте, така че да се покрие хубаво. Прибавете маслото и сол и черен пипер на вкус и се разбърква отново заедно.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта