Регистрация

Боровинков сладкиш

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
14 Sep
|
Видяна:
604
Оцени рецептата

За тестото:

1 ч масло, меко

1 1/2 ч захар

3 яйца

2 ч.л. ванилов екстракт

2 1/2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

3 жълтъка

1/4 ч прясно мляко или мътеница

1 кг сини боровинки, пресни, почистени, измити и подсушени

За топинга:

2 ч брашно

1/3 ч захар

1/3 ч кафява захар

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

3/4 ч масло, разтопено

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете с масло правоъгълна плитка тава. Постелете дъното с пергаментова или восъчна хартия. В голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете ванилията. Пресейте брашното и бакпулвера и добавете сместа при тестото на три пъти, като редувате с жълтъците и млякото, като се започва и завършва с брашното. Изсипете сместа в подготвената тава. Разпръснете боровинките равномерно върху тестото, като ги натиснете леко. За поръсване: Смесете брашното, захарта, канелата и индийското орехче в купа. Разтопете маслото и го поръсете равномерно. Втрийте сместа с ръка, така че да се получат едри трохи. Разпръснете трохите върху плодовете възможно най-равномерно. Печете тортата около 40 минути, докато тестото е твърдо и трохите са покафенели хубаво. Охладете за 10 минути в съда върху решетка. Нарежете охладената торта на 24 квадрата. Прехвърлете в чиния.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта