Боровинков сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 ч масло, меко
1 1/2 ч захар
3 яйца
2 ч.л. ванилов екстракт
2 1/2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
3 жълтъка
1/4 ч прясно мляко или мътеница
1 кг сини боровинки, пресни, почистени, измити и подсушени
За топинга:
2 ч брашно
1/3 ч захар
1/3 ч кафява захар
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
3/4 ч масло, разтопено
Загрейте фурната до 180ºС.
Намажете с масло правоъгълна плитка тава. Постелете дъното с пергаментова или восъчна хартия. В голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете ванилията. Пресейте брашното и бакпулвера и добавете сместа при тестото на три пъти, като редувате с жълтъците и млякото, като се започва и завършва с брашното. Изсипете сместа в подготвената тава. Разпръснете боровинките равномерно върху тестото, като ги натиснете леко. За поръсване: Смесете брашното, захарта, канелата и индийското орехче в купа. Разтопете маслото и го поръсете равномерно. Втрийте сместа с ръка, така че да се получат едри трохи. Разпръснете трохите върху плодовете възможно най-равномерно. Печете тортата около 40 минути, докато тестото е твърдо и трохите са покафенели хубаво. Охладете за 10 минути в съда върху решетка. Нарежете охладената торта на 24 квадрата. Прехвърлете в чиния.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ