Регистрация

Болонезе с треска

Автор:
Силвето
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
547
Оцени рецептата

550 г сушена риба треска

Брашно, за овалване 4 с.л. масло

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън, счукан

3 с.л. пресен магданоз, нарязан

Сол на вкус

Сокът на 1 лимон

 

Сложете рибата в дълбок съд, добавете студена вода, така че да я покрие и оставете да кисне в продължение на 2 дни в хладилника, като сменяте водата няколко пъти. Изплакнете и подсушете рибата, нарежете на 5 см парчета. Оваляйте в брашно и изтръскайте излишното. В голяма тенджера загрейте 2 с.л. масло и зехтина. Добавете парчетата риба и ги запържете добре от всички страни над средно-висока температура. Поръсете рибата с чесъна и магданоза и сместа се разбърква леко. Нарежете останалите 2 с.л. масло на парченца и го добавете в тигана. Поръсете рибата със сол и черен пипер и полейте с лимоновия сок. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта