Бисквитки с ментов шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч ментов шоколад, натрошен
3/4 ч масло, меко
1/2 ч пудра захар
1 голям жълтък
1 1/4 ч брашно
За глазурата:
1/2 ч ментов шоколад, натрошен
1 1/2 с.л. зеленчукова мазнина
2 с.л. бадеми, печени, нарязани фино
За бисквитките:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разтопете над гореща (не вряща) вода 1 ч ментов шоколад, като се разбърква до гладкост. Заделете. В голяма купа, разбийте на крем маслото, пудрата захар и жълтъка. Разбийте до гладкост. Добавете разтопения шоколад и брашното и се разбива до гладкост. Капнете по чаени лъжички от тестото върху ненамаслена тавичка. Пече се на 180 градуса в продължение на 8 до 10 минути. Оставете в съда в продължение на 3 минути преди да извадите от тавата. Охлажда се напълно. За глазурата: Разтопете над гореща (не вряща) вода останалата 1/2 ч ментов шоколад и мазнината като се разбърква до гладкост. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и сместа е гладка. Поръсете всяка бисквитка с 1/2 ч.л. от глазурата и с бадеми. Охладете, докато се стегне. Съхранявайте в покрит съд в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ