Регистрация

Бисквитки с бакпулвер и лук

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
498
Оцени рецептата

1 глава лук

1 лук шалот

11 с.л. маргарин

1 ч студено мляко

2 ч брашно

1 ч брашно

1 с.л. бакпулвер

 

Загрейте фурната до 200ºС.

Постелете тава за печене с намаслена восъчна хартия. Обелете и нарежете ситно лука и шалота. Задушете ги в 1 с.л. маргарин до омекване, около 5 мин. Добавете млякото и заделете. Смесете брашното, бакпулвера и 1 ч.л. сол в кухненски робот. Добавете 9 с.л. маргарин в сместа и разбийте на ронливо тесто. Прибавете млечната смес с лука и разбийте до оформяне на тесто. Прехвърля се върху набрашнена дъска и се меси 10 пъти. Разточете на слой с дебелина 0,5 см и нарежете на квадрати. Намажете ги с останалия маргарин. Пече се до златисто кафяво, около 18 минути. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта