Регистрация

Бисквитки с бадеми

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
06 Aug
|
Видяна:
584
Оцени рецептата

1/4 ч бадеми, бланширани

3/4 ч бадеми, цели, небланширани

4 яйца - разделени

1 ч.л. ванилия

1/4 ч.л. бадемов екстракт

2 1/4 ч брашно

1 ч захар

1 ч.л. сода за хляб

Щипка сол

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

В тава за печене, сложете всички бадеми и изпечете докато небланшираните започнат да покафенявят, като се разклащат от време на време с тавата - от 5 до 8 минути. Сложете в блашнираните бадеми в блендер и се смилат на прах. Заделете. Междувременно оставете целите бадеми във фурната за още 2 - 3 мин. Извадете и нарежете целите бадеми едро с нож, оставяйки големи парчета. Заделете. Намалете фурната до 150 градуса. Намаслете тава и поръсете с брашно; заделете. В малка купа, разбийте 3 яйца с ванилията и екстракта. В голяма купа, смесете брашното, захарта, содата, солта и смлените бадеми. Направете кладенче в центъра и добавете яйцата, като смесвате постепенно, докато се обедини цялата брашнена смес. Добавете натрошените бадеми и ги смесете равномерно в тестото. Разделете тестото на 3 парчета. Оформете всяко на дълго руло. Поставете в тава за печене. Печете в продължение на 45 - 50 минути. Извадете от фурната, оставете за 5 минути. Намалете фурната до 140 градуса. С назъбен нож, нарежете всяко тесто по диагонал филийки с дебелина 0,5 см. Сложете филийките в 2 тави. Върнете във фурната за 20-25 минути, като обърнете филийките веднъж, на половината време от печенето. Извадете от фурната и охладете напълно.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта