Регистрация

Бамя с домати и лук

Автор:
петя добрева
|
Дата:
29 Apr
|
Видяна:
565
Оцени рецептата

900 г прясна бамя

340 г лук; нарязан на дебели филийки

6 с.л. зехтин

3 скилидки чесън, разполовени

450 г домати, обелени и нарязани на филийки

Сол и черен пипер

Сокът на 1 лимон

 

Измийте бамята. Отрежете твърдите стъбла и подсушете бамята много добре. Загрейте олиото в голяма тенджера и запържете лука с чесъна, докато леко омекне и стане прозрачен и златист. Добавете бамята и продължете да пържите, докато поомекне. Добавете нарязаните домати и задушете за още няколко минути. Поръсете със сол и пипер на вкус. Покрийте с вода, оставете да заври и оставете да къкри, докато бамята омекне много добре, обикновено около 1 час. Изстискайте лимоновия сок в съда и варете още 15 минути. Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта