Ароматни орехови бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч орехи, натрошени
2 1/4 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. смляна канела
1 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. смляно индийско орехче
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. смлян бахар
1 ч масло
1/2 ч гранулирана захар
1/2 ч кафява захар
1 яйце
2 с.л. мляко
Пресейте брашното, солта, содата, канелата, джинджифила, индийското орехче, карамфила и бахара; заделете. Разбийте маслото до гладкост. Добавете двата вида захар и разбийте, докато се смесят. Разбийте с яйцето и млякото. Добавете пресетите сухи съставки и разбийте на ниска скорост, докато се абсорбират. Добавете ядките. Изсипете тестото по средата на лист восъчна хартия. Навийте на руло и заоблете краищата. Загладете хубаво. Сложете в тавичка и замразете във фризера за поне 3 часа. Когато се втвърди, развийте хартията и нарежете на тънки филийки. Сложете ги на разстояние от около 4 см една от друга върху восъчна хартия в тава за печене. Пече се на 190С. Когато бисквитките са добре запечени и отскачат обратно при допир, около 10 минути, прехвърлете върху решетка, за да се охладят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ