Регистрация

10-минутно пилешко по сечуански

Автор:
benito
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
3207
Оцени рецептата

4 бр. пилешки гърди, половинки, обезкостени и без кожа

1 1/2 супена лъжица оцет, бяло вино или оризово вино

3 с.л. царевично нишесте

1 чаена лъжичка захар

1 супена лъжица растително масло

1/4 чаша вода

3 скилидки чесън, счукан

6 стръка зелен лук, нарязани на парчета от по 2,5 см

5 супени лъжици соев сос (с ниско съдържание на сол)

1/8 чаена лъжичка лют червен пипер или на вкус

 

Нарежете пилешкото на кубчета от по 4 см. Леко оваляйте в царевично нишесте, докато се покрие. Загрейте олиото в тиган или уок, запържете пилешкото с чесъна докато леко покафенеят. Добавете соевия сос, оцета, захарта и водата. Покрийте и варете 3 минути или докато пилето се свари. Добавете зеления лук и лютия червен пипер; гответе без капака още около 2 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
93
4 мн. добре
3
3 става
3
2 едвам
1
1 трагедия
12
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта