Регистрация

Домашен дюнер с телешка кайма и таханов сос

Автор:
roni
|
Дата:
05 Jan
|
Видяна:
670
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 големи питки за дюнери или 2 лаваша

250-300 г смляно телешко месо

сол

1 ч.л. кимион

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. кориандър

5 с.л. олио

2 с.л. оцет

2 с.л. вода

1 глава червен лук

1 ч.л. захар

2 кисели краставички

1 домат

2 листа зелена салата

4 с.л. кисело мляко с висока масленост (минимум 3,6)

2 с.л. сусамов тахан

1 с.л. лимонов сок

още малко канела и кимион за соса

2-3 скилидки чесън

лют сос и лют пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Направете си заготовки за сглабяне на снадвича в голяма чиния - така ще ви е най-лесно и практично. Ако сте си намерили от най-големите питки - лесно можете да си направите с това количество два огромни дюнера с диаметър 30 см. Естествено, можете да направите и 4 по-малки.

В чиния си нарежете на шайби киселите краставички и домата. Добавете при тях измитите зелени листа. Каймта изсипете в купа и замесете със сол, кимиона, кориандъра и канелата - ще придобие уникален арабски дъх като на месо от дюнер. Лука си нарежете на полумесеци и разрохкайте на отделни влакна.

Направете си соса като разбиете в купичка киселото мляко и добавите тахана. Бъркайте още известно време докато се смесят. Добавете сол, канела и кимион и залейте с лимоновия сок. Пресирайте чесъна и разбъркайте. Ето уникален арабски сос, направен у дома за по-малко от 5 минути.

На друго място смесете оцета с 3 с.л. олио и водата. И да разбърквате - няма да се смесят, така че оставете.

Вземете си голям тиган с диаметър 28 см. Сипете в него 1 с.л. олио и сгорещете на умерен към силен огън. Изсипете лука и гответе докато омекне. Поръсете със захарта, бъркайте още 2-3 минути и извадете в чинията при листния зеленчук, домата и киселите краставички. Сипете още 1 с.л. олио в тигана и изсипете каймата. Гответе няколко минути на силен огън, след това разрохкайте с дървена лъжица на трохи. Щом пусне вода и тя изври, изсипете и каймата в чинията при останалите продукти.

Следва да направите сандвичите. Сипете в горещия тиган половината от водата с оцет и олио (ако ще правите 2 големи питки или 1/4, ако ще готвите 4 по-малки). Веднага захлупете с питка, за да се отпусне от изпаренията. Махнете тигана от котлона и намажете питката с половината (или 1/4) от тахановия сос. След това сложете от едната страна половината кайма, поръсете с лют пипер и покапете с лют сос, ако искате дюнерът да е пикантен. Върху каймата разпределете половината лук, резени домат, кисели краставички и листа салата. Завийте на руло. Повторете с втората питка, като отново загреете силно тигана преди да сипете олиото с вода и оцет, а след това махнете веднага от котлона, за да не стане хлебчето твърдо.

 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous01-07-2025
equilibrado dinámico Dispositivos de calibración: clave para el funcionamiento fluido y óptimo de las equipos. En el campo de la ciencia moderna, donde la rendimiento y la confiabilidad del aparato son de alta trascendencia, los equipos de calibración juegan un papel crucial. Estos sistemas específicos están diseñados para equilibrar y regular componentes giratorias, ya sea en maquinaria manufacturera, automóviles de movilidad o incluso en equipos domésticos. Para los expertos en reparación de sistemas y los ingenieros, utilizar con aparatos de balanceo es crucial para asegurar el desempeño uniforme y seguro de cualquier dispositivo giratorio. Gracias a estas herramientas tecnológicas modernas, es posible disminuir considerablemente las movimientos, el ruido y la esfuerzo sobre los soportes, mejorando la tiempo de servicio de componentes costosos. De igual manera significativo es el papel que juegan los dispositivos de equilibrado en la servicio al consumidor. El soporte profesional y el conservación permanente utilizando estos sistemas habilitan ofrecer prestaciones de gran calidad, incrementando la contento de los compradores. Para los dueños de proyectos, la inversión en sistemas de ajuste y sensores puede ser importante para mejorar la rendimiento y rendimiento de sus aparatos. Esto es particularmente relevante para los empresarios que dirigen medianas y intermedias organizaciones, donde cada punto cuenta. Asimismo, los dispositivos de calibración tienen una gran uso en el área de la fiabilidad y el supervisión de excelencia. Habilitan localizar potenciales errores, previniendo arreglos onerosas y averías a los sistemas. Incluso, los información extraídos de estos dispositivos pueden emplearse para perfeccionar procesos y mejorar la reconocimiento en motores de investigación. Las áreas de utilización de los dispositivos de calibración comprenden múltiples sectores, desde la elaboración de transporte personal hasta el supervisión ecológico. No interesa si se refiere de grandes elaboraciones de fábrica o limitados espacios caseros, los sistemas de calibración son fundamentales para promover un funcionamiento eficiente y sin presencia de paradas.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта