Регистрация

Кюфтенца от тиквички и моркови

Автор:
ivanka
|
Дата:
28 Nov
|
Видяна:
55
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 голяма тиквичка

1 голям морков

1 яйце

1-2 скилидки чесън

връзка копър

сол и черен пипер на вкус

1 ч.л. бакпулвер

80 г брашно или галета

лют пипер по желание

60 мл олио

 

Начин на приготвяне:

Рендосайте тиквичката, след това с ръце отцедете водата от нея и прехвърлете стърготините в купа. Рендосайте моркова и добавете наситнения копър и намачкания чесън. Чукнете отгоре яйцето, поръсете със сол и пипер и разбъркайте. Пресейте брашното и бакпулвера и размешайте отново. Сипете олио в тиган и сгорещете на умерен огън. Гребвайте от сместа, изсипвайте в тигана, сплесквайте и пържете за по около 4 минути от страна. В тиган с диаметър 28 см се пекат по около 3-4 кюфтенца.

По желание можете да поднесете с чеснов сос за потапяне или обикновена майонеза.

 





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта