Регистрация

Експресни джинджифилови масленки

Автор:
irina
|
Дата:
30 Dec
|
Видяна:
887
Оцени рецептата

Ако искате да си направите домашни коледни сладки или просто зимни курабийки с джинджифил, опитайте тази бърза и лесна рецепта без месене. Не е нужно да се бавите много в кухнята, за да имате наистина вкусни домашни сладки.

Необходими продукти:

200 г брашно

90 г захар

125 г масло

1/5 ч.л. смлян карамфил

1 ч.л. канела

1 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Изсипете брашното, захарта и сухите подправки в купата на чопъра (не на пасатора - правят се с чопър). Отгоре нарежете студеното масло на кубчета. Завъртете за 10-15 секунди. Полученият пясък пресипете в тава. Друга тава си застелете с хартия за печене. Вече е време да включите фурната да загрява на 180 градуса.

Гребвайте с ръце от "пясъка". Размачквайте го докато се оформи като тесто. Количеството за една сладка е около 1/5 от големината на длан с пръстите. Оформяйте леко сплеснати овали. Става доста бързо след третата сладка, ако не се педантизирате да целите абсолютно еднакви форми и размери. Готовите сладки редете в тавата с отстояние. Когато фурната е загряла, се очаква точно да привършвате "оформянето".

Бутнете тавата за 10-12 минути. Следете да не загорят. Ето как за по-малко от половин час имате коледни сладки. Щом се поохладят, опитайте. Доста са вкусни, а?

Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта