Регистрация

Спанак с киноа - постно и вкусно

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
10
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 опаковка (125 г или там някъде) бейби листа спанак

80 г киноа

80 г маслини (без костилки)

2 домата

20 г рукола

2 с.л. каперси

50 г орехи или други ядки по избор

За соса:

1 с.л. мед

1 с.л. мека или медена горчица

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. соев сос (светъл)

2 с.л. зехтин (Студено пресован)

Начин на приготвяне:

Киноата сварете на умерен огън, като добавите семенцата, измити в цедка след кипването на водата. Варете докато се разпукат - около 12-16 минути. След това отцедете и оставете топлината да изпари влагата от тях.

Измийте добре спанака и руколата, отцедете добре листенцата от водата и разпределете в две салатени чинии. Добавете киноата и разбъркайте. Отгоре нарежете маслините. Обелете доматите и нарежете върху салатата. Добавете каперсите.

Пригответе соса като смесите продуктите за него и разбъркате хубаво. Ако е прекалено гъст, добавете 1 с.л. вряла вода. Залейте непосредствено преди поднасяне със соса и поръсете със запечени на сух тиган и нарязани на едро ядки.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта