Регистрация

Слепени сладки с фъстъчено масло и шоколад

Автор:
ivanka
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
428
Оцени рецептата

1/2 ч бонбонки с фъстъчено масло, натрошени

3 с.л. масло или маргарин, плюс

1/2 ч масло или маргарин, меко и разделено

1 1/4 ч захар, разделени

1/4 ч светъл царевичен сироп

1 яйце

1 ч.л. ванилов екстракт

2 ч плюс

2 с.л. брашно, разделени

2 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол

1/2 ч какао

5 с.л. масло или маргарин, разтопено

допълнително захар

24 големи бонбона маршмалоу

 

Загрейте фурната до 180ºС.

В малка тенджера на много слаб огън, разтопете натрошените бонбонки с фъстъчено масло и 3 с.л. масло, омекотено. Свалете от огъня и охладете леко. В голяма купа разбийте с миксер останалата 1/2 чаша меко масло и 1 чаена чаша захар до побеляване. Добавете царевичния сироп, яйцата и ванилията и разбийте добре. Смесете 2 ч брашно, содата и солта; добавете ги при сместа с маслото и се разбърква добре. Заделете 1 1/4 чаша тесто и се поставя в малка купа; с дървена лъжица, добавете оставащите 2 супени лъжици брашно и сместа с фъстъчено масло. Смесете какаото, останалата 1/4 чаша захар и разтопеното масло в останалото тесто. Оставете и двете в хладилника за 5-10 мин. Оформете топчици от по 3 см и от двете теста и оваляйте в допълнително захар. Сложете в тавичка. Пече се 10-11 минути до стягане. Охладете леко и прехвърлете върху решетка. Охлажда се напълно. Сложете по 1 бонбон откъм плоската страна на шоколадовите бисквитки. Сложете в микровълновата фурна, за да омекне бонбонът и покрийте с маслена бисквитка, като притиснете леко, за да се слепи. Повторете с останалите продукти. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта