Регистрация

Свинско с лук и чушки - много яко

Автор:
Жана
|
Дата:
05 Sep
|
Видяна:
19
Оцени рецептата

Необходими продукти:

600 г свинско месо (шаренко; най-добре от врат или изрезки)

3 глави лук

2 зелени чушки

2 червени чушки

2 люти чушки по желание

олио

сол и пипер

1/2 ч.л. кимион по желание

50 мл червено вино

магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

Лука и чушките нарежете на полумесеци. Свинското месо нарежете на хапки. Сгорещете 2-3 с.л. олио силно в тенджерка. Мръвките настискайте със сол и пипер и пуснете в олиото да се запечатат за по минута от страна. Просто бъркайте месото за няколко минути и извадете от съда. Добавете още 2 с.л. олио и изсипете лука. Гответе докато лекичко започне да покафенява. Тогава добавете чушките и бъркайте 2-3 минути. Намалете огъня на умерен.

Върнете месото при зеленчуците, залейте с червеното вино и добавете кимион. Захлупете с капак и оставете да къкри около 20 минути. По време на къкренето можете да изпровизирате с добавки от гъби, тиквички, масло, чесън. Развихрете фантазията си. Опитайте една мръвка. Ако месото е готово, то и ястието е сготвено.

Разпределете в порции, сервирайте с поръска от наситнен магданоз по желание, хляб или гарнитура по избор.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта