Регистрация

Свинско със сос и кускус

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
15 Jun
|
Видяна:
611
Оцени рецептата

Необходими продукти:

450-500 г свинско

сол и пипер на вкус

пушен пипер и лют пипер по желание

2 глави лук

4 с.л. олио

1 голям морков

1 чушка

150 мл червено вино

300 мл консерва домати в собствен сос

2 с.л. брашно

1 ч.л. захар

150 г кускус

Начин на приготвяне:

1. Свинското нарежете на хапчици или лентички. Овкусете добре със сол и пипер и запържете в 1 с.л. олио на силен огън колкото да се запечата за по 40 секунди от страна. Извадете в отделна чиния.

2. Морковите нарежете на малки кубчета, чушката - също, а лука - на тънки полумесеци. Сгорещете останалото олио в същия тиган и запържете лука, морковите и чушката за няколко минути.

3. През това време исипете доматите заедно със соса в купата на пасатора и пюрирайте. Добавете в соса брашното и разбъркайте добре, при нужда - пюрирайте отново. Изсипете доматите в тигана, добавете захарта и разбъркайте. Оставете да покъкри 4 минути на умерен огън. После върнете мръвките, добавете кускуса, залейте с виното, овкусете със сол, пипер, пушен и лют пипер по желание и захлупете под капак да си къкри 8-10 минути.

4. Опитайте една мръвка и ако е готова, то цялото ястие е готово. Сервирайте си го като вкусна яхнийка, която върви дори и с хляб, въпреки че в нея има паста.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта