Регистрация

Салата с нахут, патладжани, чушки и домати

Автор:
dobrinska
|
Дата:
07 Oct
|
Видяна:
16
Оцени рецептата

Това страхотно предястие и идеално мезе може да бъде и вашето постно основно, ако сте на диета или просто искате да хапнете по-лека храна. Ще зарадва тялото с витамини и минерали, ще донесе усещане за ситост и няма да натовари стомаха.

Необходими продукти:

консерва нахут (300 г отцедено количество на зърната)

2 патладжана

3 червени чушки

2 домата

връзка магданоз

3-5 скилидки чесън

сол

3 с.л. зехтин

1 с.л. балсамов оцет

ядки по желание (орехи или други; около 50 г)

Начин на приготвяне:

Надупчете патладжана с клечка за зъби. Разтворете 1 с.л. сол в малко вода и накиснете патладжана в нея за няколко минути. След това го сложете в тава, застлана с хартия за печене заедно с чушките и запечете на фурна. Обелете чушките и патладжана и ги наситнете в купа.

Докато зеленчуците се пекат отцедете нахута от соса на консервата и обелете зърната. Малко е досадно, но с белен нахут е доста по-вкусно. Добавете в купата при зеленчуците. Доматите обелете и нарежете на ситно при останалите продукти. Добавете и наситнения магданоз.

Счукайте чесъна на паста със сол. Добавете зехтина и оцета. Разбъркайте и с този сос залейте салатата. Опитайте на вкус и добавете още сол, зехтин или чесън по желание. На финала по избор поръсете с наситнени печени ядки.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта