Руло с шоколадов крем
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
За блата:
225 г полу-сладък шоколад
1/4 ч прясно кафе
7 яйца, разделени
(със стайна температура)
3/4 ч захар
1 щипка сол
За крема:
510 г полусладък шоколад, натрошен
3 ч сметана
За блата:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Намажете с масло правоъгълна плитка тава. Постелете восъчна хартия на дъното. Заделете. Разтопете шоколада с кафето за около 10 минути или докато се разтопи. Охлажда се. Разбийте жълтъците с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта, като биете непрекъснато, докато сместа е много гъста, около 5 минути. Прибавете охладения шоколад, смесете добре. Разбийте белтъците със солта на сняг. Смесете 1/5 от белтъците с шоколадовата смес и след това изсипете шоколадовата смес в белтъците. Внимателно разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете 14 минути.
За крема:
Разтопете шоколада. Сгорещете сметаната в тенджерка. Бавно налейте горещата сметана върху разтопения шоколад и се разбърква до получаването на гладка и лъскава смес. Прехвърлете сместа в дълбока купа и се охлажда до стайна температура. Докато блатът е още топъл, обърнете върху кърпа, поръсена щедро с какао и навийте на руло. Щом се охлади и кремът е готов, развийте, намажете с крем и навийте отново на руло. Глазирайте по желание.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ